Op vakantie gaan is heerlijk. Het belangrijkste aan een vakantie is natuurlijk de vakantiebestemming zelf! Hiervoor bent u bij Becan reizen op het juiste adres. We hebben een steeds ruimer aanbod aan prachtige vakanties. Echter naast het boeken van een vakantie zijn er een paar zaken waar u rekening mee moet houden. Denk hierbij aan wat nuttige tips en informatie die we u hier meegeven. Deze zaken dient u namelijk eventueel zelf te regelen. Veel zaken hieronder spreken misschien voor zich, maar lees dit toch aub even door ruim voor u op vakantie gaat.

Verzekeringen op vakantie

Een verzekering op vakantie is misschien wel een van de belangrijkste zaken om vooraf te regelen. Veel mensen denken dat ze deze niet nodig hebben. Echter toch heb je deze al snel nodig in vele gevallen. Binnen de Europese zone word de zorg wel gedeeltelijk vergoed, maar mocht u toch met spoed opgenomen worden in een ziekenhuis dan is een aanvullende zorgverzekering/reisverzekering met spoedzorg wel een aanrader. De rekening kan dan namelijk hard oplopen, en mocht u medische zorg nodig hebben dan zit u hier niet op te wachten. Een zorgverzekering voor in het buitenland is wat ons betreft dan ook een must. Sommige zorgverzekeraars hebben zelf een module buitenland. Mocht deze niet aanwezig zijn, dan is er geen ramp. U kunt namelijk via een van de vele reisverzekeringen heel eenvoudig een kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering afsluiten met zorg in het buitenland.

Visum aanvragen

Gaat u binnen Europa op vakantie dan is een visum niet nodig. Echter voor veel landen buiten de Europese Unie (Schengen zone) is een visum wel verplicht. Denk hierbij aan landen als Turkije, Egypte en Amerika. Voor Amerika heeft u niet een echt visum nodig als u alleen op vakantie gaat. Hier is een ESTA in principe voldoende. Een visum Turkije aanvragen kost gelukkig ook niet zoveel, maar dit kan per land nogal verschillen. De kosten voor een visum Egypte zijn bijvoorbeeld 25,- per persoon en als je met je gezin op vakantie gaat is dit toch weer 100,- extra. Dit zijn wel kosten die u mee dient te nemen in uw begroting.

Over tips

De volgende websites kunt u raadplegen voor meer informatie over vakanties.